Начин на приготвяне
Тази много лесна, но ефектна празнична рецепта приготвяме в няколко много прости стъпки.
Първо и най-важно за нея е козето сирене да бъде от кремообразния тип, във вид на кръгло или четвъртито рулце с твърда обвивка.
Нарязваме го на дебели шайби и разбиваме леко яйцето. В чинии си приготвяме брашното и двата вида сусам поотделно. В още една чиния по желание може да си сложите и филирани бадеми, с които още повече да разнообразните празничното плато.
Топваме всяко парченце сирене първо в яйце, после в брашно, отново в яйце и накрая в сусам или бадеми, така че да се получи плътен слой.
Пускаме в загрятото на умерен до силен огън олио и пържим за кратко до хубав загар от двете страни.
Изваждаме сиренцата върху кухненска абсорбираща мазнината хартия и после подреждаме в чиния или по мозаечен ред - черно, светло или нанизани на клечки.
Гарнираме с боровинково сладко и поднасяме топли.
Добър апетит!