Начин на приготвяне
Разтварям маята в топлото мляко за 10 мин. След като втаса, го прибавям към брашното заедно със солта, захарта и зехтина. Замесвам тесто, което оставям да втаса за около 30-40 мин, покрито с фолио или кърпа (аз приготвям вечерта тестото, намазнявам го, за да не хване коричка, слагам го във купа, покривам във фолио и слагам в хладилника).
От втасалото тесто разточвам тънка кора във формата на квадрат. В средата на квадрата поставям кръст, за да разделя блата на 4 части.
Във всяка част слагам различни продукти. Намазвам и четирите части с доматено пюре.
В едната част слагам телешки салам, кисели краставички и кашкавал.
В другата част слагам нарязана на ситно наденица и кашкавал.
В третата част слагам сирене, малко топено сирене и кашкавал.
В последната част слагам 1 с.л. лютеница и кашкавал.
Пека в силно сгорещена фурна при температура от 200 градуса за около 20 мин. Краищата на пицата намазвам със зехтин.