Начин на приготвяне
След като наловя няколко парчета ивичест (или обикновен костур) в магазина или имам успешен улов, им махам кожата, подправям със сол, пипер и зехтин и ги запичам на грил (на открито, защото вдига дим), започвайки откъм мазната страна.
Това е тъмната страна на парчето риба, която е била точно под кожата и има подкожна мазнина. Когато опека и от двете страни, рибата е готова да заплува в соса.
Сос от чушки: Докато рибата се пече, правя гарнитурата от чушки. Първо почиствам семките и нарязвам чушките на малки кубчета. Към тях добавям нарязаните маслини и лук, щипка сол, малко кора от лимон (сока изстисквам вътре), зехтин и разбърквам.
Нищо не отива повече на това ястие от чаша сухо бяло вино с плодов аромат.