Начин на приготвяне
Настъргваме кашкавала на едро ренде. Моцарелените топчета режем на две.
Яйцата разбиваме с прясното мляко до еднородна смес. Прибавяме към тях брашното и отново разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и малко сол.
Към сместа добавяме настъргания кашкавал и отново разбъркваме съставките.
На дъното на йена глас тавичка изсипваме разтопеното масло.
Следва кашкавалено-млечната смес, която разпределяме равномерно.
Върху нея поставяме половинките от моцарелата.
Допълваме с няколко резена печурка за колорит и поръсваме с дъхавата чубрица.
Поставяме запеканката в предварително загрята на 170 градуса фурна за 25-30 минути.
Нарязваме кашкавала на фурна на порции и поднасяме кашкавала на фурна с гъби и моцарела, докато е топъл.