Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на фурна»Кашкавал на фурна с гъби и моцарела

Кашкавал на фурна с гъби и моцарела

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кашкавал на фурна с гъби и моцарела
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато към класическият кашкавал на фурна прибавим и гъби и моцарела, преяждането е гарантирано"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 450 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • бейби моцарела - 10 бр.
  • яйца - 4 бр., размер L
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • печурки - 2 бр., от консерва
  • черен пипер - и сол на вкус
  • чубрица - 1 ч.л., стрита подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кашкавала на едро ренде. Моцарелените топчета режем на две.

Яйцата разбиваме с прясното мляко до еднородна смес. Прибавяме към тях брашното и отново разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и малко сол.

Към сместа добавяме настъргания кашкавал и отново разбъркваме съставките.

На дъното на йена глас тавичка изсипваме разтопеното масло.

Следва кашкавалено-млечната смес, която разпределяме равномерно.

Върху нея поставяме половинките от моцарелата.

Допълваме с няколко резена печурка за колорит и поръсваме с дъхавата чубрица.

Поставяме запеканката в предварително загрята на 170 градуса фурна за 25-30 минути.

Нарязваме кашкавала на фурна на порции и поднасяме кашкавала на фурна с гъби и моцарела, докато е топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: