Жълта пилешка супа с фиде и картофки

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
10/12/2018
"Направихме я жълта, защото така е още по-апетитна - пригответе я и се уверете сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 440
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и прехвърлят в тенджера с вода, която леко да покрива месото. Щом водата заври, се добавя чаена лъжичка сол и зехтинът, като водата се отпенва периодично, докато месото се свари.

Пилешкото месо се изважда, обезкостява се, кожата се реже на много ситни парченца и заедно с по-едрите кости всичко се връща в тенджерата, за да стане бульона по-наситен.

Праз лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се към супата. Морковите се обелват и настъргват, добавят се в тенджерата.

Картофите се обелват и нарязват на ситни кубчета и също се добавят към врящата супа.

След като супата поври 10 - 15 минути, се добавя леко натрошеното фиде, нарязания на ситно чесън, сол, черен пипер и кимион на вкус и се оставя да ври на умерена температура още 10 - 12 минути.

Пилешката супа се сервира гореща, поръсена по желание с листенца босилек или магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Прекрасна супичка се получи! Лично аз задуших в част от зехтина морковите и лука, защото така предпочитам супите. Въпрос на избор!
1
0