Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с круши и кленов сироп

Сладкиш с круши и кленов сироп

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладкиш с круши и кленов сироп
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Да ви се намира малко кленов сироп, че тука за една хубава рецепта ни трябва"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • круши - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • тръстикова захар - 1 ч.ч.
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера и объркваме, за да се смесят.

В купа слагаме яйцата и захарта и разбъркваме много добре с миксер. Добавяме олиото и пак разбиваме добре. Постепенно слагаме брашното и разбиваме с миксера.

Прибавяме кленовия сироп и объркваме до гладка еднородна смес.

Обелваме и почистваме круши и ги нарязваме на малки кубченца и ги слагаме в купата. Объркваме всичко.

Намазваме с масло тавичка с диаметър 26 см и я набрашняваме. Изсипваме кашата и я разстиламе равно.

Печем сладкиша в леко загрята на 170°C фурна до готовност.

След като се опече, вадим и оставяме да изстине.

Режем сладкиша с круши на триъгълници.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: