Шакшука по български

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
472
2k
832
1k
4
09/12/2018
"Ти да видиш - оказва се, че баба цял живот шакушка е приготвяла, а ние с радост си записваме нейната рецепта "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 679
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • домати - 400 мл., консерва
  • патладжани - 3 - 4 бр., печен и обелен
  • чушки - 3 - 4 бр., печени и обелени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сирене - по желание
  • магданоз - по желание, за поръсване
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.

В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква се с дървена лъжица, посолява се на вкус, прибавя се черният пипер.

След това с лъжицата се правят гнезда в соса и се чукват яйцата.

Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява.

По желание шакшука се поръсва със сирене и нарязан магданоз.

Комбинирана белачка с две остриета 2в1-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбинирана белачка с две остриета 2в1
3.99 лв.
3.07 лв.
Виж ››

Винаги под ръка и винаги на разположение - удобна за употреба комбинирана белачка в помощ на добрите домакини.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар