Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с късмети

Банички с късмети

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Банички с късмети
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Какъв ви е късметът ще видите чак когато приготвите тези ароматни банички с късмети"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г Фамилия
  • яйца - 5 бр.
  • олио - за намазване на корите и тавата
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцата и ги разбийте добре с вилица. Към тях настържете сиренето и кашкавала на едро ренде и добавете половината чаша газирана вода, разбъркайте.

Поставете корите на плота с широката страна към вас. Поръсете първата кора с 1 с.л. олио и я сгънете на две, като хванете единия по-къс край – към другия. Разпределете 1-2 с.л. от сместа и сгънете кората от двата по-къси края към средата, получавате лента.

Намажете лентата с помощта на четка с газирана вода и навийте на много рехаво руло. Така процедирате с всичките 15 броя кори и ги подредете в намаслена с олио тава.

Намажете баничките със смес от 1 с.л. газирана вода и 1 с.л. олио. Поставете тавата на предварително нагрята на 240 градуса фурна и печете за около 15 минути.

Извадете готовите банички и ги подредете в подходящ съд и поставете късметчетата по начин по който вие предпочитате.

След изваждане на баничките от фурната не се завиват да се задушават, за да останат хрупкави.

Можете да замените олиото с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Симова
Мария Симова
Пропуснала съм - яйца - 5 бр., накъде без тях.
09.12.2018 15:07