Начин на приготвяне
В подходяща купа пресяваме брашното, смесено със солта.
В друга купа разбиваме яйцата и настърганото на ситно ренде сирене.
Към тях прибавяме киселото мляко, смесено със содата.
В купичка с хладка вода и захар активираме маята.
Смесваме сухите и течните продукти, като замесваме меко тесто.
Тестото покриваме с памучна кърпа и го оставяме да почине 30 минути в топло помещение.
Поставяме го върху набрашнен плот. Разточваме кора с дебелина на тестото 0.5 - 0.7 см.
От нея нарязваме правоъгълници с помощта на назъбен нож за тесто.
Пържим бухтите в нагорещената мазнина до готовност от двете страни.
За да не нарушим въздушната им форма, работим с щипка, а не пробождаме с вилица.
Поставяме бабините бухти върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервираме ги със сирене и мляко.