Начин на приготвяне
Преди да започнете с приготвянето трябва да оставите всички продукти да се темперират на стайна температура.
В дълбока купа смесвате млякото с маята и оставете за десетина минути, да се активира и да шупне.
Прибавяте киселото мляко, маслото, яйцата захарта и лимоновата кора. Разбърквате и постепенно добавяте брашното, пресято със солта. Замесвате меко тесто, които покривате с кърпа и оставяте на топло да втаса до удвояване на обема.
От тестото правите 12-13 топки, като всяка топка трябва да тежи около 80 г. Застилате тава с хартия за печене.
В средата на всяка топка се слага по 1 с.л. сладко или шоколад, покривате с тесто и редите на разстояние една от друга.
Оставяте бухтичките да втасат за около 20 минути, мажете с масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути или до златисто.
Преди поднасяне поръсвате бухтичките, които са станали леки като памук, с пудра захар.
Рецептата е от блога Вкусно с Бени