Постни пълнени патладжани

11/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9925113500
"Уникални постни пълнени патладжани - гордост за всяка трапеза "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 774
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр. (400 г всеки)
  • сушени домати - 90 г мариновани в зехтин
  • домати - 2 бр. средни
  • рукола - 2 шепи
  • печурки - 4 бр.
  • лук - 1 глава, средна
  • босилек - 2 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте патладжаните, отрежете опашките и ги разполовете. С остър нож изрежете сърцевината им, без да стигате до кожата (около 1/2 см. от нея). Посолете зеленчука и го поставете във вода за 30 минути - изрязаните половинки и вътрешността.

2. След като патладжанът е пуснал горчивия си сок, го отцедете от водата и половинките намазнете леко със зехтин и подредете в тавичка с кожата надолу.

3. Вътрешността от зеленчука нарежете на ситно. На същите по големина парченца накълцайте и пресните и сушени домати и гъбите.

4. Руколата и босилека скълцайте на едро и смесете с всичко останало. Овкусете плънката със сол, пипер и малко от зехтина/маринатата от сушените доматки.

5. Напълнете с плънка лодките от патладжани, а отгоре подредете кръгчета лук, нарязани на тънко.

6. Поръсете със зехтин, посолете, а по желание може да сипете малко водичка на дъното. Имайте предвид, че невинаги това е нужно, тъй като има видове патладжани, които си съдържат доста вода и при печенето отделят.

7. Завийте пълнените патладжани с алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 40-50 минути. След това махнете фолиото и печете до приятен загар.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар