Бухнал кекс с прясно мляко и кафе

Мария СимоваМария СимоваГуру108156102913
11/12/2018
"Поканите ли приятелки на кафе, да не забравите да ги почерпите и с парче бухнал кекс с прясно мляко и кафе - очаровани ще останат "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 738
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата и захарта на пухкав крем. Налейте на тънка струя към сместа олиото и топлото прясно мляко.

Пресейте брашното и към него добавете бакпулвера и разбъркайте, прибавете го на етапи при непрекъснато и бавно бъркане с шпатула.

Прибавете орехите, стафидите и настърганата на ситно ренде кора от лимон, отново разбъркайте.

Отделете една чаша от сместа и към нея прибавете 1 с.л. нескафе, разбъркайте до еднородна смес.

В намаслена форма сипете половината жълта смес. Върху нея сипете кафявата смес, а върху нея останалата жълта смес, с лъжица направете 2-3 завъртания в сместа, за да стане бухтналият кекс и шарен.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка.

След като извадите пухкавия кекс от формата, поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар