Свински ребра с мед и кетчуп

13/12/2018
"Перфектната марината за свински ребра е с мед и кетчуп, гарантираме "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 580
  • Преглеждания за месеца426
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Натъркайте свинските ребра с подправките - черен пипер, розмарин и мащерка. Може да нарежете на отделни ребърца или да оставите лентата цяла.

2. Загрейте водата на котлона и без да чакате точка на кипене разтворете меда и кубчето бульон в нея. Разбъркайте и отстранете от огъня.

3. Смесете кетчупа със сос барбекю. Към тях изстискайте сока от портокал. Залейте ребрата с медената гореща смес, после ги намажете обилно с доматената (може да добавите още като количество от този сос). Изчакайте да изстинат съвсем и приберете в хладилник за едно денонощие.

4. Преди да приготвите ребрата ги извадете от хладилника 20-30 минути на стайна температура. Печете в загрята на 200 градуса фурна 1 час, тавичката е завита с алуминиево фолио, след това намалете на 180 градуса за още около час, като си доливате вода или прясно изцеден портокалов сок, ако е нужно. Накрая може да премахнете фолиото, за да получите загар.

5. Готовите ребърца с мед и кетчуп поднесете топли с гарнитура от пържени картофки.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена Стефанова Йорданова
Изкусителка:)))
0
0