Свински ребра с мед и кетчуп

13/12/2018
"Перфектната марината за свински ребра е с мед и кетчуп, гарантираме "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 177
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Натъркайте свинските ребра с подправките - черен пипер, розмарин и мащерка. Може да нарежете на отделни ребърца или да оставите лентата цяла.

2. Загрейте водата на котлона и без да чакате точка на кипене разтворете меда и кубчето бульон в нея. Разбъркайте и отстранете от огъня.

3. Смесете кетчупа със сос барбекю. Към тях изстискайте сока от портокал. Залейте ребрата с медената гореща смес, после ги намажете обилно с доматената (може да добавите още като количество от този сос). Изчакайте да изстинат съвсем и приберете в хладилник за едно денонощие.

4. Преди да приготвите ребрата ги извадете от хладилника 20-30 минути на стайна температура. Печете в загрята на 200 градуса фурна 1 час, тавичката е завита с алуминиево фолио, след това намалете на 180 градуса за още около час, като си доливате вода или прясно изцеден портокалов сок, ако е нужно. Накрая може да премахнете фолиото, за да получите загар.

5. Готовите ребърца с мед и кетчуп поднесете топли с гарнитура от пържени картофки.

Това ястие върви с

Мерло

Комбиниране с храна:
Виното е подходящо с паста, пица, пернат дивеч, свинско, агнешко, говеждо, както и с разнообразни ястия от балканската и чуждестранна кухня.
Сервира се със стайна температура.
Разфасовки: 250 мл/ 750 мл/ 3 л

Цвят: рубинен със свежа дъга
Аромат: плодова гама от лятна череша, синя слива, нотка ревен и деликатен бариков „парфюм”
Вкус: сочно начало, ароматна дължина, съзвучие и мекота преливат в един елегантен и свеж финал

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена Стефанова Йорданова
Изкусителка:)))
0
0