Свински ребра с мед и кетчуп

Свински ребра с мед и кетчуп
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви120 мин.
Общо135 мин.
Порции3
"Перфектната марината за свински ребра е с мед и кетчуп, гарантираме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Натъркайте свинските ребра с подправките - черен пипер, розмарин и мащерка. Може да нарежете на отделни ребърца или да оставите лентата цяла.

2. Загрейте водата на котлона и без да чакате точка на кипене разтворете меда и кубчето бульон в нея. Разбъркайте и отстранете от огъня.

3. Смесете кетчупа със сос барбекю. Към тях изстискайте сока от портокал. Залейте ребрата с медената гореща смес, после ги намажете обилно с доматената (може да добавите още като количество от този сос). Изчакайте да изстинат съвсем и приберете в хладилник за едно денонощие.

4. Преди да приготвите ребрата ги извадете от хладилника 20-30 минути на стайна температура. Печете в загрята на 200 градуса фурна 1 час, тавичката е завита с алуминиево фолио, след това намалете на 180 градуса за още около час, като си доливате вода или прясно изцеден портокалов сок, ако е нужно. Накрая може да премахнете фолиото, за да получите загар.

5. Готовите ребърца с мед и кетчуп поднесете топли с гарнитура от пържени картофки.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: