Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с мед и соев сос

Свински ребра с мед и соев сос

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Убедени сме, че комбинацията от соев сос и мед е била изобретена специално за овкусяване на свинските ребра"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • мед - 50 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам свинските ребра по отделно. Нареждаме ги в подходяща тавичка.

В купа слагаме соевия сос, бялото вино, водата и смляния черен пипер на вкус.

Добавяме меда в течно състояние и разбъркваме добре. По желание може да сложите нарязан на ситно чесън и други подправки по вкуса ви.

С получения сос заливаме ребрата. Може да ги изпечете така в тавата във фурна на 200 градуса или да ги метнете на грила.

Сервираме с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: