Начин на приготвяне
Сипва се брашното в тавичка и оформяме кладенче. Чуква се яйцето, добавя се пудрата захар, ванилия, кора от настърган лимон, киселото мляко с разбита в него сода и бакпулвер и всичко се разбива добре с вилица.
С брашното се замесва средно меко тесто, да не лепне. Получава се гладко тесто с което се работи много лесно.
Разделя се две части. Всяка се разточва на правоъгълник и се реже на ленти, широки 6 см. Върху първата наредих мармалад на калъп, останалите са с нарязани и отцедени плодове смокини от сладко.
Нареждат се върху лента тесто и се завива на дълго руло, като ръбчето е отдолу. С нож се нарязват на пурички и нареждаме в тава върху хартия.
Печем в загрята фурна 180°C около 15-20 минути до златисто.
Изваждаме и поръсваме с пудра захар.
Лесни и вкусни сладки.
Весели празници!