Начин на приготвяне
Фурна 180 градуса;
Две плоски тави покрити с хартия за печене.
Боровинките се нарязват с нож на по-дребни парченца.
В купа се изсипва брашното, содата, солта, нишестето и се разбъркват с телена бъркалка. Оставят се настрана.
В купата на миксера се разбива маслото на висока скорост, за около 3 минути, добавя се кафявата захар, яйцето, настъргана кора от 2 портокала и 30 мл портокалов сок. Разбива се до гладка смес.
На 3 порции се прибавя брашното, разбива се докато се приеме на ниска скорост на миксера и се добавят боровинките и шоколадовите капки. Разбърква се с шпатула. Купата се завива с фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
От охладеното тесто се загребва с лъжица за сладолед с диаметър около 3 см. Топките се подреждат на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене.
Пече се на 180 градуса за около 8-10 мин.
Оставят се в тавата, за да стегнат за около 5-7 мин и се охлаждат върху решетка.
По желание коледните сладки се декорират, като се разтопява 30 г бял шоколад и се посипва отгоре всяка бисквита посредством вилица.
Коментари