Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса
Две плоски тави покрити с хартия за печене.
В купа се пресява брашното и солта. Оставят се настрана.
В купа се разбива маслото и захарта на висока скорост на миксера до побеляване, около 5-8 минути. Прибавя се яйцето, ванилията и отново се разбива до пълното му усвояване.
Към маслената смес се прибавя на малки порции брашното, разбива се на ниска скорост на миксера, прибавят се орехите и шоколадовите перли. Разбърква се, също съм ползвала миксер, но по рецепта се ползва дървена шпатула. Сместа е тежка и суха.
С помощта на лъжица за сладолед с диаметър около 3 см се загребва и се оформят топчета. Подреждат се с разстояние едно от друго в тавата за печене. Ако не се разполага с подходяща лъжица за сладолед топчетата се овалват бързо между дланите, но тогава е добре тестото да се измерва на кантарче, за да имат еднаквост бисквитите - около 20-22 г всяка.
Пече се на 180 градуса за около 12/15 мин.
Бисквитите трябва да имат восъчен цвят.
Изваждат се от фурната, охлаждат се за 1/2 мин и се овалват в пудра захар.
Сладките имат дълъг срок на годност, около 3-4 седмици при правилно съхранение на студено.