Плодова пита с бутер тесто

14/12/2018
"Винаги актуални и винаги обичани - плодовите пити с бутертесто са перфектните десерти "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 006
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 700 мл от млякото+захарта на котлона. В отделна купа разбъркайте останалото мляко, жълтъците и брашното.

Щом млякото тръгне да ври го махнете от котлона и през цедка бавно сипете млякото с жълтъците, като не спирате да бъркате.

Намалете котлона на най-слабо и върнете крема на котлона. Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти много. Добавете маслото, ванилията и разбъркайте.

Оставете да се охлади, завит със стреч фолио. Ако е хванал коричка, преди нанасяне върху сладката пита го разбъркайте.

От бутер тестото изрежете 4 ленти с ширина от 1см. С жълтъка намажете тестото по краищата и върху намазаното сложете отрязаните лентички. Леко ги притиснете в ъглите и намажете и тях. Надупчете с вилица, без лентите.

Печете в загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути. Извадете и с пръсти натиснете бухналото тесто, без лентите.

Нанесете крема и декорирайте с плодове. Оставете за няколко часа или една нощ. Преди поднасяне поръсете плодовата пита с пудра захар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар