Плодова пита с грозде

Петя КоноваПетя Конова
Новак
913247
Плодова пита с грозде
Снимка: Петя Конова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Нареждам гроздето, така че, когато е готова плодовата пита, да нарежа на малки петифурки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.( или 1 ч.л. сода за хляб)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • грозде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и захарта до побеляване. Прибавя се олиото, киселото мляко с бакпулвера и брашното.

Разбърква се до хомогенна смес. Получава се меко тесто.

Гроздовите зърна се измиват и подсушават.

Изсипваме тестото за плодовия сладкиш в леко намазнена тавичка и отгоре нареждаме гроздето.

Пече се на 180 °C около 35 минути.

Нареждам плода, така че, когато е готов, да го нарежа на малки петифурки (върху всяка има зрънце грозде).

Всеки нарежда плода според своя вкус и желание.

Да Ви е сладко с моята плодова пита с грозде!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: