Начин на приготвяне
Почистете и измийте ориза много добре под течаща вода.
Поставете го в тенджера заедно с водата и варите докато набъбне (да абсорбира всичката вода). В този момент добавете прясното мляко с щипка сол, бъркате периодично да не загори.
След като отново заври, прибавете захарта и ванилията, варите докато ориза напълно се свари (омекне). Свалете от огъня и разпределете в купички или чашки.
Докато млякото с ориз се охлади, с лъжичка разбърквайте във всяка купичка внимателно. Това се прави, за да не остане оризът отдолу и сбит, а да е пухкав като крем.
Сервирайте класическото мляко с ориз напълно охладено и поръсено с канела.
Ако обичаш мляко с ориз, опитай и предложенията ни за истински сутляш или оризов пудинг.
Коментари
Всякак става мляко с ориз
Като ти е суров ориза вари го повече
Най- простото нещо
Получи се перфектен десерт! Благодаря!