Начин на приготвяне
Накиснете нахута от предната вечер, за да се приготви по-бързо. На другия ден го сложете да се вари, когато заври сменете първата вода.
Докато се приготвя нахутът, обелете и нарежете картофа на дребни кубчета и го добавете към врящата вода.
Също така нарежете моркова и червената чушка, които добавете в тенджерата. Оставете да покъкри за около 20 мин. и добавете подправките на вкус, граха от консервата и доматеното пюре.
Добре е да поври поне още 15-20 минути заедно с подправките, времето зависи от вас и колко гъста искате да стане, като последните 5 минути добавете 2 с.л. лимецово брашно, за да се сгъсти.
Яйцата за декорацията сварете за около 10-12 минути, обелете ги и нарежете на колелца. Сервирайте яхнията докато е още топла с поръсен пресен магданоз, яйце и натрошено сирене.