Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Лесна яхния с нахут и грах

Лесна яхния с нахут и грах

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Лесна яхния с нахут и грах
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - около 100 г суров
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • доматено пюре - 1 малка консерва
  • картофи - 1 бр.
  • грах - 300 г от консерва
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • куркума
  • За декорация
  • яйца - 4 бр.
  • сирене
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер, за да се приготви по-бързо. На другия ден го сложете да се вари, когато заври сменете първата вода.

Докато се приготвя нахутът, обелете и нарежете картофа на дребни кубчета и го добавете към врящата вода.

Също така нарежете моркова и червената чушка, които добавете в тенджерата. Оставете да покъкри за около 20 мин. и добавете подправките на вкус, граха от консервата и доматеното пюре.

Добре е да поври поне още 15-20 минути заедно с подправките, времето зависи от вас и колко гъста искате да стане, като последните 5 минути добавете 2 с.л. лимецово брашно, за да се сгъсти.

Яйцата за декорацията сварете за около 10-12 минути, обелете ги и нарежете на колелца. Сервирайте яхнията докато е още топла с поръсен пресен магданоз, яйце и натрошено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: