Английска коледна бисквита

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
15/12/2018
"Няма значение дали говорите английски или не - бисквитите говорят на вашия език "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 737
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 260 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 225 г стайна температура (висококачествено)
  • пудра захар - 60 г
  • шоколад - 150 г полусладък за потапяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Работи се с миксер.

В купата на миксера се разбива маслото до крем или около 2 минути на висока скорост. Добавя се захарта и се разбива до гладка смес, около 4 мин. отново на висока скорост.

Наведнъж се прибавя брашното и се разбърква на ниска скорост, докато се приеме. Ако тестото е прекалено меко, това зависи от мекотата на маслото, се завива във фолио и се оставя за 15 минути в хладилник, но не е задължително, защото това тесто не лепи по ръката.

Дели се на две части. Всяка се поставя между две хартии за печене и се разточва с дебелина около 5/6 мм. Така разточеното тесто заедно с хартията се оставя на студено, докато напълно замръзне и стане много твърдо.

По този начин се печели малко време, защото то вече е разточено, готово за работа и остава само да се изрежат кръговете /формите. Тъй като се приготвят за Коледа може да се използват различни коледни формички, елхи, звезди, еленчета и други, но традиционно се приготвят бисквитите в кръгла форма.

Формата за изрязване е около 6/7 см и задължително от едната страна е вълнообразна. Този момент с вълнообразната форма на бисквитата се загуби при печенето, може би е необходима по-едра вълнообразна формичка.

Подреждат се в тавата за печене с разстояние една от друга. Пече се на 175 градуса - около 13/15 мин.

Тази бисквита има изразен златист цвят от другите маслени бисквити, малко повече е препечена, за да бъде приятно хрупкава.

Разтопява се 90 г полусладък шоколад на водна баня на умерен котлон. След като се разтопи се сваля от котлона и се прибавя останалото количество шоколад, много ситно нарязан. Разбърква се до стопяването му.

Всяка бисквита от едната страна се потопява в шоколад. Подреждат се върху хартия за печене, докато се втвърди шоколадът.

Бисквитите се съхраняват в кутия/стъклен буркан за бисквити и имат срок на годност около 2-3 седмици. Може и да се замразяват.

Тази бисквита е фина и в нея не присъстват никакви аромати, като ванилия екстракт или други. Основен аромат е маслото, затова тя се работи само с висококачествено масло.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар