Класически сочни пържени кюфтета

15/12/2018
"Нужно ли е да казваме, че класическите сочни пържени кюфтета са още по-вкусни с класически сочни пържени картофки и класическа студена бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 550
  • Преглеждания за месеца468
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 1 кг
  • лук - 1 настъргана глава
  • вода - 5 с.л.
  • чубрица
  • кимион
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • сода за хляб - 1 щипка
  • яйца - 1 голямо
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сипва се каймата в купа, добавя се яйцето, вода, галета, сол на вкус, настъргана глава лук, кимион, черен пипер, ситно нарязан магданоз, чубрица и голяма щипка сода за хляб.

Омесва се добре с ръце и оставяме купата в хладилника за 30 минути, покрита с фолио.

Изважда се с мокри ръце се оформят кюфтета, при мен 16 броя, нареждат се в табличка.

Загрява се олио в тиган на 5 степен при възможни 6.

Пържим кюфтенцата от всички страни, като често се обръщат, докато придобият апетитен загар. Изваждат се в чиния върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме топли с домашен хляб и печени картофки!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар