Класически сочни пържени кюфтета

15/12/2018
"Нужно ли е да казваме, че класическите сочни пържени кюфтета са още по-вкусни с класически сочни пържени картофки и класическа студена бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 992
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се каймата в купа, добавя се яйцето, вода, галета, сол на вкус, настъргана глава лук, кимион, черен пипер, ситно нарязан магданоз, чубрица и голяма щипка сода за хляб.

Омесва се добре с ръце и оставяме купата в хладилника за 30 минути, покрита с фолио.

Изважда се с мокри ръце се оформят кюфтета, при мен 16 броя, нареждат се в табличка.

Загрява се олио в тиган на 5 степен при възможни 6.

Пържим кюфтенцата от всички страни, като често се обръщат, докато придобият апетитен загар. Изваждат се в чиния върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме топли с домашен хляб и печени картофки!

Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см-24%
Качество без компромис:
Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см
134.00 лв.
102.00 лв.
Виж ››

Удобна за приготвяне на вкусни гриловани зеленчуци и месо грил тава, която всяко домакинство заслужава. Оребрена, с удобни дръжки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар