gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Класически сочни пържени кюфтета

Класически сочни пържени кюфтета

Класически сочни пържени кюфтета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
15/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции16
"Нужно ли е да казваме, че класическите сочни пържени кюфтета са още по-вкусни с класически сочни пържени картофки и класическа студена бира"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се каймата в купа, добавя се яйцето, вода, галета, сол на вкус, настъргана глава лук, кимион, черен пипер, ситно нарязан магданоз, чубрица и голяма щипка сода за хляб.

Омесва се добре с ръце и оставяме купата в хладилника за 30 минути, покрита с фолио.

Изважда се с мокри ръце се оформят кюфтета, при мен 16 броя, нареждат се в табличка.

Загрява се олио в тиган на 5 степен при възможни 6.

Пържим кюфтенцата от всички страни, като често се обръщат, докато придобият апетитен загар. Изваждат се в чиния върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме топли с домашен хляб и печени картофки!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: