Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани свински ребърца с боб и кисело зеле на фурна

Мариновани свински ребърца с боб и кисело зеле на фурна

Мариновани свински ребърца с боб и кисело зеле на фурна
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"И поотделно са вкусни, то заедно комбинацията е направо неустоима"

Необходими Продукти

  • боб - 350 - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • олио - 2 с.л.
  • кисело зеле - 1 кисела зелка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 - 4 бр.
  • свински ребра - 1.5 - 2 кг
  • сол
  • кимион
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте свинските ребърца с черен и червен пипер, кимион, чубрица, червено вино, олио и сол. Закривате ги с фолио и прибирате за 24 часа в хладилник.

На другия ден пристъпвате към приготвянето на боба. Изхвърляте първата вода на боба. Заливате го с вода и варите на тих огън почти до готовност. Към почти сварения боб се прибавят ситно нарязаната глава лук, чубрица на вкус и олио, варят се до омекване и готовност на боба.

Киселото зеле се нарязва и се слага в подходяща тава заедно с чорбата, която зелката е пуснала, не повече.

Пече се на тих огън, докато започне до омеква. Тогава се слагат подправки - олио, черен и червен пипер, дафинов лист, чубрица. Добавя се малко от водата, в която се е варил бобът.

Печете, докато част от водата се изпари и прибавяте прецедения боб, разбърквате добре и запичате до готовност.

Свинските ребърца печете под фолио в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 90 минути, след което сваляте фолиото и запичате до получаването на златиста коричка.

Поднасяте ароматните ребърца върху канапе от кисело зеле с боб - уникална вкусотия.

Маринованите свински ребърца с боб и кисело зеле на фурна са готови.

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: