Начин на приготвяне
Мариновайте свинските ребърца с черен и червен пипер, кимион, чубрица, червено вино, олио и сол. Закривате ги с фолио и прибирате за 24 часа в хладилник.
На другия ден пристъпвате към приготвянето на боба. Изхвърляте първата вода на боба. Заливате го с вода и варите на тих огън почти до готовност. Към почти сварения боб се прибавят ситно нарязаната глава лук, чубрица на вкус и олио, варят се до омекване и готовност на боба.
Киселото зеле се нарязва и се слага в подходяща тава заедно с чорбата, която зелката е пуснала, не повече.
Пече се на тих огън, докато започне до омеква. Тогава се слагат подправки - олио, черен и червен пипер, дафинов лист, чубрица. Добавя се малко от водата, в която се е варил бобът.
Печете, докато част от водата се изпари и прибавяте прецедения боб, разбърквате добре и запичате до готовност.
Свинските ребърца печете под фолио в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 90 минути, след което сваляте фолиото и запичате до получаването на златиста коричка.
Поднасяте ароматните ребърца върху канапе от кисело зеле с боб - уникална вкусотия.
Маринованите свински ребърца с боб и кисело зеле на фурна са готови.
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа