Начин на приготвяне
Количествата зависят от големината на формата. Използваната от мен е: дължина 30 см на 12 см широчина
Пригответе продълговата форма за кекс, като я застелите плътно със свежо фолио и оставите стърчащи части, които да могат да се прехлупят върху сладкиша.
Направете пудинга спрямо инструкциите. Сипете захарта в 1 ч.ч. затоплено прясно мляко докато се разтвори. Прибавете сместа за пудинг и разбъркайте хубаво, докато се разтвори.
Междувременно загрейте в съд на котлона на умерена температура останалото мляко до кипване. Добавете разтворения пудинг на тънка струя и бъркайте докато започне да се сгъстява. След като се сгъсти, отстранете от котлона и оставете да се поохлади.
Нарежете рулата на парчета около 1 см. Подредете плътно по дъното и стените на формата. Сипете от пудинга върху рулата на дъното. Върху пудинга подредете плътно по дължина кроасанчета. Отгоре залейте с останалия пудинг и заравнете.
В малко топло мляко потапяйте бисквитите и ги подредете отгоре. Не прекалявайте с потапянето в млякото, тъй като бисквитите ще бъдат дъното на сладкиша и трябва да го държат. Затворете със краищата свежо фолио.
Оставете да се охлади и приберете в хладилника за няколко часа. При готовност разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата.
Извадете сладкиша от формата като обърнете, така че бисквитите да са отдолу. Отстранете свежото фолио и украсете с разтопения шоколад. Оставете за малко шоколадът да стегне и нарежете тортата.