Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера в купа и към него добавете захарта и маслото на парченца. Чукнете яйцето с щипка сол, започнете да бъркате с пръсти или с миксер с приставки за тесто.
Първоначално ще се образуват трохи, които впоследствие от месенето ще се сплотят в гладко, но леко ронливо маслено тесто.
Полученото тесто е идеално за всякакви бисквити и сладки, които може да оформяте според вкуса си или случая.
Може да приготвите веднага, като късате топчета и ги сплесквате. Подреждайте в тавичка. покрита с хартия за печене. на разстояние едно от друго.
-Ако желаете да изрежете формички трябва да завиете тестото в стреч фолио и да го приберете в хладилник за 1 час. Така ще стегне и разточването ще е по-лесно.
Печете сладките на 180 градуса за около 15 минути. Зависи от големината и дебелината, която сте придали на вашите бисквитки или сладки, затова ги наблюдавайте и щом замиришат приятно и лекичко започват да потъмняват ги извадете от фурната.
* От посоченото количество продукти се получават две тавички от стандартните на всяка фурна!
С това тесто можете да си приготвите класически масленки, меденки или слепени сладки.
Коментари