Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета в сос от кимион

Пилешки дробчета в сос от кимион

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пилешки дробчета в сос от кимион
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Гарантираме, че хем ще изядете дробчетата, хем ще отопите целия сос, да се обзаложим ли"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 800 г
  • лук - 1 бр., нарязан на филийки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кимион - 2 с.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • зелен лук - 1/2 връзка за украса и поръсване
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на соса: Загрейте една супена лъжица масло в дълбока тиган и задушете лука до прозрачно. Добавете доматената паста и водата и разбъркайте, докато сосът стане равномерен.

Добавете подправките, разбъркайте и гответе на слаб котлон за 20 минути, като покриете с капак тигана. След това оставете да се охлади.

Подготовка на месото: Задушете пилешките дробчета със супена лъжица масло на силен огън. Добавете соса и гответе на слаб котлон за още пет минути.

Поднесете ястието горещо с пресни стъбла зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: