Начин на приготвяне
В купа се разбърква яйцето със захарта, добавя се свинска мас, полуразтопена, и отново се разбърква. Прибавя се кисело мляко, двата вида сода, ванилия, канела и се замесва средно меко тесто.
Разделя се тестото на две части и всяка се разточва на кора. С форми за коледни сладки се изрязват сладки и нареждаме в тава върху хартия на разстояние.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до леко златисти краища, да не се препичат. Изваждат се да се охладят. Една част се рисуват със захарни шрифтове на д-р Йоткер.
Приготвя се захарна глазура. В чиста и суха купа се разбива белтък с тел, докато се получи пяна. Добавя се пудра захарм пресята на части, и се бърка, докато се получи нужната гъстота, леко да се стича.
Отделят се 4-5 ч. л. в чашка и се оцветява с хранителна боя. Сипва се в хартиена фуниика или пош и се оцветява. Оставяме да съхне на хладно.