Начин на приготвяне
Разбиваме в купа яйцата със захарта, добавяме мед, джинджифил, канелата и содата за хляб.
Замесваме меко тесто с брашното, до момента, в който не лепне.
Оставяме го в хладилник за 30-40 минути, завито в стреч фолио.
След това тестото се разточва на лист с дебелина около 0.5мм. Изрязваме с помощта на формички сладките и нареждаме в тавичката, намaзана с масло.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за НЕ повече от 10-12 минути, докато не се появи кафеникава коричка в краищата.
ВНИМАВАЙТЕ, да не ги препечете, защото коледните сладки стават изключително твърди.
По желание се декорират на следващия ден с разтопен шоколад.
Коледните сладки с шоколадова глазура са готови.