Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Словашки шишчета със свинско

Словашки шишчета със свинско

Словашки шишчета със свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Словашки или не, ще бъдат изядени, защото вкусните шишчета нямат националност, само заклети почитатели"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сланина - 60 г
  • кренвирши - 120 г
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - ½ л от свинско месо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нарязаните на парченца месо (поръсени със сол и черен пипер), кренвирши и сланина с горчицата, счукания чесън, олиото и оставете сместа в хладилник за 2 часа.

Нанижете на шишчета парчетата месо, кренвиршите, сланината и резени лук и печете на скара или във фурна.

Полейте шишчетата с бульона и ги сервирайте.

Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни рецепти за свински шишчета, шишчета на скара или вкусни шишчета без месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: