Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета със свинско и ананас

Шишчета със свинско и ананас

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шишчета със свинско и ананас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7-8 бр.
"Сладко-кисели свински шишчета с неустоим вкус и ананас - тежка работа, но все някой трябва да се жертва и да ги изяде"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 гр. (от плешката или филе), нарязано на 40 броя 2, 5 см кубчета
  • винен оцет - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки счукани с 1/2 ч.л. сол
  • червен пипер - лют 1 с.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • кетчуп - 1/4 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • ананас - 30 бр. 2 см. кубчета(добре изцеден от консерва или пресен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме марината от червения оцет, счукания чесън, червения пипер и олиото. Сместа се разбърква много хубаво и се накисват в нея кубчетата месо. Така месото престоява около 8 часа в хладилника.

За соса смесваме кетчупа, оцета, захарта, соевия сос, солта и сусамовото олио и разбъркваме добре докато се разтопи захарта.

Нанизваме шишчетата като редуваме месо и ананас и печем на скара или жар (може и във фурна) като пръскаме месото със студена марината през първите 10 мин. След като са готови шишчетата се потапят в сладко - киселия сос и се пекат още 2 мин. Сервират се поляти със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: