Словашки сладки Шухайди

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Словашки сладки Шухайди
Снимка: Аника Войт
1 / 3
31/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Изненадайте гостите си със словашки сладки Шухайди"

Необходими Продукти

  • За бонбонената смес
  • пудра захар - 100 г
  • ром - 2 с.л.
  • прясно мляко - 60 мл
  • ядки - 150 г счукани (по избор)
  • бишкоти - 6 бр.
  • За заливка
  • черен шоколад - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • какао - 2 с.л. на прах
  • краве масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бошкотите се натрошават на прах. Най-лесно това става, като използвате блендер или кафемелачка.

Добавяте пудрата захар и разбърквате. Изсипва се леко затоплено прясно мляко.

Ядките се наситняват, но е хубаво да останат и малки парченца от тях. Прибавят се към бишкотената смес и се разбърква добре.

Пригответе шоколадовата глазура.

На водна баня разтапяте е шоколада заедно с маслото, пудрата захар, какаото и рома. Бъркаме до получаването на гладка смес.

От бишкотената смес с ядките се оформят бонбони, които се поставят в хартиени (ако имате силиконова) формички за бонбони.

Залива е с глазурата, така че да се покрият целите.

Щом шоколадът стегне словашките сладки Шухайди са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: