Начин на приготвяне
Бошкотите се натрошават на прах. Най-лесно това става, като използвате блендер или кафемелачка.
Добавяте пудрата захар и разбърквате. Изсипва се леко затоплено прясно мляко.
Ядките се наситняват, но е хубаво да останат и малки парченца от тях. Прибавят се към бишкотената смес и се разбърква добре.
Пригответе шоколадовата глазура.
На водна баня разтапяте е шоколада заедно с маслото, пудрата захар, какаото и рома. Бъркаме до получаването на гладка смес.
От бишкотената смес с ядките се оформят бонбони, които се поставят в хартиени (ако имате силиконова) формички за бонбони.
Залива е с глазурата, така че да се покрият целите.
Щом шоколадът стегне словашките сладки Шухайди са готови за консумация.