Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени ябълки»Печени коледни ябълки с коняк и мандарини

Печени коледни ябълки с коняк и мандарини

Печени коледни ябълки с коняк и мандарини
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не е казано да ги приготвите точно за Коледа, но по празниците не пропускайте да изненадате семейството си с Печени коледни ябълки с коняк и мандарини"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • коняк - 6 ч.л.
  • кафява захар - 6 ч.л.
  • мед - 6 ч.л. с ядки
  • канела - за поръсване
  • джинджифил - за поръсване
  • мандарини - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и внимателно отрежете капачетата. Издълбайте вътрешността с помощта на остър нож.

Във всяка ябълка сложете по лъжичка кафява захар, мед с ядки, парче мандарина и коняк.

Поръсете с канела и джинджифил. Похлупете с капачетата.

Наредете ябълките в тава за печене. Добавете 1/2 ч.ч. вода.

Изпечете в загрята фурна до златисто. Поднесете печените ябълки докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: