Бързо набухващото тесто за пица

18/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9585093432
"Най-вкусната пица е домашната, но приготвена с бързо набухващо тесто за пица, само казваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 041
  • Преглеждания за месеца802
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г + за поръсване на плота
  • вода - 260 мл
  • зехтин - 30 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 20 г. жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него сипете водата, с разтворена в нея захарта и леко затоплена до телесна температура.

2. В кладенчето при водата натрошете маята, раззмесете леко с пръсти, за да се разтвори и покрийте съда с кърпа за 5-10 минути.

3. Загрейте зехтина на умерен огън, трябва да е горещ, но не да достига до степен да започва да пуши. Сипете го отстрани при брашното, не вътре в кладенчето с шупналата мая.

4. С пръсти замесете компактно тесто и щом започне да се отделя от стените на съда го прехвърлете на набрашнен плот и доомесете докато спре да лепне и стане еластично. Към края на процеса прибавете и солта - малко по малко.

5. Оформете на топка и приберете в купата, която предварително сте намаслили. Покрийте и оставете да бухне за 20 минути в предварително загрята на 45 градуса фурна.

Това тесто ще втаса много бързо, поради горещата мазнина, която прибавяме и също така поради слагането на солта на по-късен етап.

6. Използвайте тестото за направата на любимите си пици с плънка по ваш вкус!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар