Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб на фурна с печени чушки

Боб на фурна с печени чушки

19/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Вкусно и чудесно предложение за боб на фурна за Бъдни вечер. Да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • олио - 1 к. ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 - 4 големи (печени червени)
  • моркови - 1 настърган
  • чубрица
  • сол
  • джоджен
  • черен пипер
  • запръжка
  • лук - 1/2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. консерва
  • вода - за разреждане
  • сол
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се боба от вечерта и оставяме за една нощ. Вари се до готовност в посолена вода и отцеждаме само гъстата част. Сипва се в правоъгълна тавичка.

Загрява се половината олио и запържваме ситно нарязан лук и настърган морков да омекнат.

Добавят се чушки, нарязани на ивици, разбърква се и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Сместа се сипва и разбърква с боба в тавата.

В същия тиган се загрява останалото олио и запържаме малка глава лук до златисто.

Добавя се лъжица брашно, червен пипер и нарязани домати от консерва. Разбърква се, наливаме малко вода и поръсваме с подправки. Сместа се сипва при боба и разбъркваме добре.

Поръсва се с чубрица и сух джоджен, поставят се две-три люти чушки и печем в загрята фурна на 180 градуса, да остане на мазнина. Сервираме порция, поръсена с магданоз.

Вкусно и чудесно предложение за боб на фурна за Бъдни вечер. Да ви е вкусно!

Забележка - ако не обичате лютиво, печете без люти чушки, защото бобът се овкусява и става с пикантен вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Уникално вкусна и много харесвана гозба у дома!!!
19.12.2018 15:24
1
1
Покажи всички подкоментари