Дроб сарма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Дроб сарма5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Знаете ли как да си приготвите най-вкусната класическа дроб сарма? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • агнешко було - 1 бр.
  • лук - пресен 2 връзки
  • мазнина - 100 гр.
  • ориз - 100 гр.
  • кисело мляко - 200 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд.

Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите, черният пипер, ситно нарязаният джоджен и 1 - 2 чаши от бульона. След 15 - 20 минути съдът се отстранява от огъня.

Агнешкото було, предварително накиснато в хладка вода, се нарязва на парчета, в които се разпределя сместа от месото и ориза.

Сармите се нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по 1 лъжичка от размитото с вода доматено пюре и се пекат в умерена фурна.

Готовата дроб сарма се полива с разбитите яйца и киселото мляко и се запича 10 - 15 минути в по - силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
47
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Изглежда уникално , а заливката е върхът !
03.05.2016 08:22
1
ТОШЕВСКА
ТОШЕВСКА
Невероятна е, браво.
17.05.2011 10:18
2
Ivanka
Ivanka
Рецептата е божествена. Дано повече хора да могат да си позволят да я приготвят за Великден. Поздравления, Вили.
04.04.2011 20:00
2