Начин на приготвяне
Измиват се продуктите много добре и се почистват от косъмчета, ако има такива. Това става най-добре с пърлене. Нарязват се на парчета, за да се сварят по-лесно. Заливат се с вода, която трябва да ги покрива поне четири пръста отгоре.
Варят се в леко подсолена вода до готовност, докато месото започне да се отделя напълно от костите (да капе). Това отнема от 1:30 до 3 часа.
Изваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон.
Бульонът се прецежда през марля.
В купичка се счукват няколко скилидки чесън със сол и се добавя оцет.
Разбърква се добре и част от сместа изсипваме в бульона. Останалата част оставяме в купичката настрана за допълнително овкусяване.
Поръсва се с лютив червен пипер по желание.
Свинският бульон се сервира много горещ.