Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Свински бульон по селски

Свински бульон по селски

VeliVeli
Чирак
10433
Свински бульон по селски
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • свинска зурла - 1 бр.
  • свинска опашка - 1 бр.
  • свинско месо - 300 г (шарено от главата)
  • червен лют пипер
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се продуктите много добре и се почистват от косъмчета, ако има такива. Това става най-добре с пърлене. Нарязват се на парчета, за да се сварят по-лесно. Заливат се с вода, която трябва да ги покрива поне четири пръста отгоре.

Варят се в леко подсолена вода до готовност, докато месото започне да се отделя напълно от костите (да капе). Това отнема от 1:30 до 3 часа.

Изваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон.

Бульонът се прецежда през марля.

В купичка се счукват няколко скилидки чесън със сол и се добавя оцет.

Разбърква се добре и част от сместа изсипваме в бульона. Останалата част оставяме в купичката настрана за допълнително овкусяване.

Поръсва се с лютив червен пипер по желание.

Свинският бульон се сервира много горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: