Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хапки»Свински хапки по селски

Свински хапки по селски

Свински хапки по селски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Любимата ни салата - свински хапки по селски"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (плешка)
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото да постои в студена вода за около 1 час.

Нарежете на хапки или малко по-големи парчета. Сипете олио в тенджера и прибавете хапките месо.

С дървена лъжица разбърквайте периодично, месото си пуска вода и не е необходима, но ако се съмнявате, че няма да се сготви добре прибавете 1 кафена чашка вода.

Когато изври водата прибавете нарязания на ситно праз. Овкусете със черен пипер, чубрица и сол.

Запържените хапки месо с праза трябва да се зачервят добре, след което поръсете със червен пипер.

Сервирайте хапките топли с нарязани парченца праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: