Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб по селски

Свински дроб по селски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свински дроб по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Спазете точно упътванията на рецептата и ще поучите сочен и ароматен свински дроб по селски!"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • бекон - 100 г, може и сланина
  • лук - 3 глави кромид
  • червени чушки - 4 броя
  • домати - 3 броя
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или сланината на ленти и ги сложете в малко мазнина да се запържат.

Нарежете черния дроб на средно големи парчета и го поръсете с черен пипер и сол. След около 10 минути ги оваляйте в брашно и ги сложете да се запържат.

Щом свинският дроб е полуготов, добавете нарязаните на едри парчета зеленчуци (лукът на дебели полумесеци), виното и оставете да се задушава, докато дробът по селски остане почти само на мазнина.

Овкусете със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
58
49
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина
Ирина
Имам една забележка. Дроба не се соли предварително защото става твърд при пърженето. След като е готов, тогава посолете.
02.06.2013 06:22
13
Yanna
Yanna
И при мен се получи много добре. По принцип пека дроба и ми става сух, но тази рецепта е супер. На края добавих малко чесън на прах и стана още по апетитно;)
17.02.2013 16:08
Гео
Гео
С една не много люта чушка е още по-ммммм.Аз го сготвих червено вино но пак е хубаво.
29.12.2012 13:50
1
1
Жулиета ЕНЕВА
Жулиета ЕНЕВА
Браво,много хубава рецепта.....
12.10.2012 20:37
1
1
василев
василев
невероятно.....просто нямам думи.....с малко зеленчукова пикантинка става перфектна(ако позволи автора да добавя)
08.10.2012 22:48
1
1
Павел
Павел
Звучи ароматно и апетитно, още днес ще го приготвя, но бялото вино в ястието, а за гърлото-червено!...
20.12.2011 10:53
1
Руми
Руми
Много вкусно, пробвай те я. Само дето сложих малко повече вино и добавих градински подправки по мой вкус. И в къщи много я харесаха.
21.10.2011 23:17
1
daniela radovanova
daniela radovanova
Супер гозба. Моите домашни животинки си изядоха пръстите. Благодаря много. Пак ще я направя.
18.10.2011 22:36
1
Martin
Martin
С добавка от магданоз и повече от описаното вино, стана идеален.
22.07.2011 15:51
2
Христов
Христов
Невероятно. Много вкусно се получи.
30.04.2011 12:43
5