Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца по селски

Свински ребърца по селски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Свински ребърца по селски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Има много причини, поради които никога няма да станем вегетарианци Ето я и най-важното - тези уникално вкусни свински ребърца по рецепта на Сия"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 700 г
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - 1 ч.л.
  • салвия - 1 к.л.
  • червен пипер - 1с.л. пушен
  • лют пипер - 1 к.л. люспи
  • мед - 2 с.л. течен
  • зехтин - 30 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • червено вино - 1 ч.ч
  • картофи - 500 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на парчета. В купа сложете всички подправки, зехтин, меда и счукания чесън, разбъркайте. Почистете картофите и ги разрежете на половина.

В тава поставете ребърцата, сложете картофите и полейте със сместа от подправки, разпределете я и върху картофите. С ръце втрийте в месото и разбъркайте. Сипете виното и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете в загрята фурна на 160градуса за 1 ч и 20 минути, след което махнете фолиото, увеличете градусите на 190 и запечете за още 10 минути до приятен загар на месото.

Поднесете ребърцата с картофите поръсени със свеж магданоз.

Бележка: Ако се притеснявате от вредата на алуминиевото фолио, може да покриете тавата с подходящ капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: