Начин на приготвяне
Нарежете ребрата на парчета. В купа сложете всички подправки, зехтин, меда и счукания чесън, разбъркайте. Почистете картофите и ги разрежете на половина.
В тава поставете ребърцата, сложете картофите и полейте със сместа от подправки, разпределете я и върху картофите. С ръце втрийте в месото и разбъркайте. Сипете виното и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете в загрята фурна на 160градуса за 1 ч и 20 минути, след което махнете фолиото, увеличете градусите на 190 и запечете за още 10 минути до приятен загар на месото.
Поднесете ребърцата с картофите поръсени със свеж магданоз.
Бележка: Ако се притеснявате от вредата на алуминиевото фолио, може да покриете тавата с подходящ капак.