Шоколадов ганаш за торти и сладкиши

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31978781
21/12/2018
"Няма как да направите вкусна торта, без да знаете как се приготвя шоколадов ганаш за торти и сладкиши, а ние имаме точната рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 985
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е най-обикновеният шоколадов ганаш за торти и сладкиши.

В малък съд се сипва сладкарската сметана. Слага се на умерен огън и се оставя да клокне, като се разбърква непрекъснато да не залепне. След като сметаната се сгорещи добре, съдът се оттегля от огъня. Прибавя се тъмният шоколад, начупен на кубчета.

Оставя се да престои за кратко, като се разбърква до пълното разтопяване на шоколада. Ще се получи лъскава кафява течност. Съдът се покрива с найлоново фолио, докато се поохлади сместа.

С готовия шоколадов ганаш се залива готовият сладкиш или торта, които са подготвени и измазани със сметанов крем.

Шоколадовият ганаш се разстила равномерно. Ако тортата ви е подредена в ринг, то ганашът също се излива във формата.

Другият вариант е да се остави да потече отстрани по тортата на тънки струйки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар