Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 160°С. Покрийте формичка с хартия за печене или я намаслете и набрашнете.
В голяма купа разбийте с миксер маслото и двата вида захар, докато станат на хубав и пухкав крем.
Прибавете яйцата и разбийте добре. След това сложете виното, бирата и ванилията и продължете да разбивате.
Пресейте брашното, какаото, содата, солта и бакпулвера в купата. С миксер разбийте, докато горе долу 3/4 от сместа се е усвоила и останалото разбъркайте внимателно с шпатула.
Изсипете сместа в тавичката и печете 25-30 минути, докато клечка за зъби излиза суха. Повърхността трябва да е лъскава и гладка. Оставете за 10 минути да се охлади в тавичката, прехвърлете на решетка и се залейте с шоколадовия ганаш.
За ганажа:
В стъклен съд начупваме шоколада.
Слагаме сметаната да заври и я изсипваме върху шоколада. Разбъркваме лекичко, докато се получи гладка и лъскава смес. Изсипваме я върху сладкиша и украсяваме с ягодите.
Оставяме за няколко часа на стайна температура или прибираме в хладилник, за да се стегне по-бързо.