Начин на приготвяне
Шоколадовият ганаш е чудесен за заливка на торти, сладкиши и се приготвя много лесно. Изсипете сметаната в сух съд и я загрейте на умерен огън.
Добавете натрошения шоколад и оставете да престои 1 минута без да бъркате снето от котлона. Разбърквайте след това с дървена лъжица до пълното му разтопяване.
Добавете маслото и разбърквайте до пълното му разтопяване. Ако ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен.
Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата. Може леко да наклоните сладкиша наляво и надясно при нужда. След полагането на шоколадовата заливка приберете сладкиша в хладилник и поднесете на другия ден.
Коментари