Шоколадов ганаш

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Шоколадов ганаш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Не просто шоколадов ганаш, а истинско шоколадово удоволствие в най-чист вид"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 мл течна, сладка
  • масло - 80 г
  • шоколад - 400 г черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадовият ганаш е чудесен за заливка на торти, сладкиши и се приготвя много лесно. Изсипете сметаната в сух съд и я загрейте на умерен огън.

Добавете натрошения шоколад и оставете да престои 1 минута без да бъркате снето от котлона. Разбърквайте след това с дървена лъжица до пълното му разтопяване.

Добавете маслото и разбърквайте до пълното му разтопяване. Ако ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен.

Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата. Може леко да наклоните сладкиша наляво и надясно при нужда. След полагането на шоколадовата заливка приберете сладкиша в хладилник и поднесете на другия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
523
45
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

nadejda
nadejda
моята оценка е 5-
13.10.2013 19:03
1