Начин на приготвяне
Брашното, какаото и захарта се смесват, като след това се прибавя маслото, нарязано на кубчета. Прави се на трохи, може в кухненски робот или с вилица, като след това се добавят яйцето и ванилията. При нужда се добавя малко вода, за да стане гладко тесто.
Тестото се слага в хладилник за поне 30 минути, за да стегне. Междувременно сметаната се загрява (най-бързо в микровълнова фурна) и към нея се прибавя начупеният млечен шоколад.
Оставя се за няколко минути без да се бърка, за да се разтопи шоколадът. След това се бърка до хомогенна смес, изчаква се да изстине и след това се слага в хладилник, за да стегне.
Тестото се разточва и се пече в предварително загрята на 190-200 градуса фурна, за около 15 минути.
След като изстине, се изсипва шоколадовият ганаш и се оставя в хладилник за 3-4 часа.