Начин на приготвяне
Разбиват се добре яйцата със захарта до побеляване. Добавят се прясното мляко, олиото и сокът от 1 портокал и отново се разбиват.
Постепенно добавя брашното и отново се разбърква. Най-накрая се добавят бакпулверът и ваниловата захар и отново се разбърква добре.
Във форма за мъфини слагаме хартиени кошнички. Получената смес разпределяме във формичките, като оставяме половината формичка празна.
Като сме готови с разпределянето на сместа във формичките, във всяка една слагаме малко от настърганата портокалова кора.
Всички мъфини се пекат на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Може да проверите дали са готови, като ги боцнете с клечка за зъби - ако няма нищо по клечката, мъфините са готови.
Аз ги украсих с шоколадов ганаш и шоколадови парченца.
Приготвяне на ганаша:
Загрейте течната сметана, без да кипва, добавете кувертюра, разбъркайте, докато се разтопи и добавете течния шоколад. Получава се течен шоколадов крем.
С получения ганаш залейте готовите изстинали мъфини. Поръсете с шоколадови пръчици. Ганашът трябва да е топъл, а мъфините изстинали.
Приятен апетит с тези чудесни портокалови мъфини с шоколадов ганаш!
Източник: Седа Моллова - Кулинарна мрежа