Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Ориенталска салата с разядки

Ориенталска салата с разядки

Ориенталска салата с разядки
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"С такава салата няма да се сетите за друго ядене, ще хапвате и ще ни благодарите за добрата рецепта"

Необходими Продукти

  • домати - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • сирене - 70 г
  • майонеза - 100 г
  • извара - 300 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • песто - 1 ч.л. босилеково
  • чесън - 1 скилидка
  • червен лук - 1 глава
  • маруля - 1 листо
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препечете филийката и я нарежете на три части.

Смесете изварата с майонезата и разбъркайте до еднородност.

Разделете я на три части - в първата прибавете песто и разбъркайте, във втората прибавете червения пипер, в третата счукания чесън. Оформете разядките на топки. Поставете всяко топче върху препечена филийка.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на подходящи парчета.

Загрейте тиган с малко зехтин и изпечете яйцето от двете страни.

Подредете зеленчуковата салата, като поставите зеленчуците на дъното, отгоре кубчета твърдо сирене, сложете яйцето върху листенце от маруля, а в страни препечени филийки с разядките.

Овкусете със сол, зехтин и балсамов оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: