Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Нудълс с пиле и зеленчуци

Нудълс с пиле и зеленчуци

LinaNLinaN
Новак
7351726
Нудълс с пиле и зеленчуци3 / 3
21/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Първо взимате един уок, едно пиле и зеленчуци, всички останали подробности как се приготвя най-вкусното пиле ще намерите в рецептата ни"

Необходими Продукти

  • нудълс - 300 - 400 г с яйца и пшенично брашно
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 - 300 г
  • кълнове
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • пилешки гърди - 500 г
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • чесън - няколко скилидки, или на прах
  • олио
  • чили - 1 ч.л.
  • соев сос - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • нишесте - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Китайска храна се готви най-добре в Уок, но ако нямате, може да използвате друг дълбок тиган. Готви се на много силен огън, за това най-добре подгответе всичко предварително, за да ви е под ръка.

Първо мариновайте месото, тъй като трябва да седи в марината поне 20-30 минути. Нарежете месото на жулени с еднаква големина и залейте с 1-2 с.л. олио, 2-3 с.л. нишесте, 1 с.л. соев сос, черен пипер, щипка сол, половин чаена лъжица захар, чесън на прах. Разбъркайте добре и оставете в хладилника.

Сварете приготвените нудълс според указанието на пакета. Основните правила са, че трябва да ги сложите, след като водата е завряла и обикновено отнема 4-5 минути да се сготвят, но преди това ги начупете на по-малки парченца. Готовите нудълс изцедете от водата и полейте обилно със (сусамово) олио, което няма да позволи те да залепват.

Нарежете морковите, гъбите и чушките на жулени (ивички нарязани под ъгъл), като внимавате те да са с еднаква големина, за да се изпържат равномерно и останат хрупкави. Лютата чушка нарежете на колелца, а лука на 4-5 парчета.

Сложете 2-3 супени лъжици олио и загрейте много добре на висока температура. Сложете нарязаното месо и пържете за няколко минути. Когато месото е готово, изкарайте го от мазнината и оставете настрани.

В олиото, което сте пържили месото, сложете 1 ч.л чили, половин чаена лъжица нарязан на ситно чесън и джинджифил. 20 сек. по-късно сложете зеленчуците, като се слагат по-твърдите зеленчуци първо (морков, чушка, лук).

Тъй като се пържи на много висока температура, бъркайте на често и очаквайте зеленчуците да са готови много бързо. Когато прецените, че зеленчуците са готови, намалете котлона, добавете месото и нудълс. Сложете 1-2 с.л. соев сос, 1 ч.л. олио.

Сервирайте пастата незабавно, докато е още топла.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: