Начин на приготвяне
Китайска храна се готви най-добре в Уок, но ако нямате, може да използвате друг дълбок тиган. Готви се на много силен огън, за това най-добре подгответе всичко предварително, за да ви е под ръка.
Първо мариновайте месото, тъй като трябва да седи в марината поне 20-30 минути. Нарежете месото на жулени с еднаква големина и залейте с 1-2 с.л. олио, 2-3 с.л. нишесте, 1 с.л. соев сос, черен пипер, щипка сол, половин чаена лъжица захар, чесън на прах. Разбъркайте добре и оставете в хладилника.
Сварете приготвените нудълс според указанието на пакета. Основните правила са, че трябва да ги сложите, след като водата е завряла и обикновено отнема 4-5 минути да се сготвят, но преди това ги начупете на по-малки парченца. Готовите нудълс изцедете от водата и полейте обилно със (сусамово) олио, което няма да позволи те да залепват.
Нарежете морковите, гъбите и чушките на жулени (ивички нарязани под ъгъл), като внимавате те да са с еднаква големина, за да се изпържат равномерно и останат хрупкави. Лютата чушка нарежете на колелца, а лука на 4-5 парчета.
Сложете 2-3 супени лъжици олио и загрейте много добре на висока температура. Сложете нарязаното месо и пържете за няколко минути. Когато месото е готово, изкарайте го от мазнината и оставете настрани.
В олиото, което сте пържили месото, сложете 1 ч.л чили, половин чаена лъжица нарязан на ситно чесън и джинджифил. 20 сек. по-късно сложете зеленчуците, като се слагат по-твърдите зеленчуци първо (морков, чушка, лук).
Тъй като се пържи на много висока температура, бъркайте на често и очаквайте зеленчуците да са готови много бързо. Когато прецените, че зеленчуците са готови, намалете котлона, добавете месото и нудълс. Сложете 1-2 с.л. соев сос, 1 ч.л. олио.
Сервирайте пастата незабавно, докато е още топла.
Приятен апетит!