Начин на приготвяне
Нудълите се приготвят по упътването на опаковката, обикновено се заливат с гореща вода и се оставят за 5 минути.
Лукът и чесъна се обелват и лукът се нарязва на тънки ивици, а чесънът - на ситно.
Червеният пипер се нарязва на тънки ивици.
В дълбок тиган се поставя сусамовото олио и се прибавя лукът, чесънът и пиперката и чушката.
Добавете и мини октоподчетата, почистени и размразени.
Щом зеленчуците се задушат и омекнат добре, се прибавят нудълите и се овкусява със соев сос, лют червен пипер и сос Териаки.
Разбъркват се често нудълите, като всичко в тигана трябва да остане за още 5 минути, да се овкуси с подправките пастата с морски дарове.
Накрая азиатски нудълс с октоподчета и зеленчуци се поръсва с пресен магданоз, нарязан на ситно.