Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содени питки с брашно от лимец

Содени питки с брашно от лимец

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Содени питки с брашно от лимец
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
21/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - около 3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • маслини - около 100 г
  • риган
  • чубрица
  • розмарин
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в подходящ съд за месене и оформете кладенче. В кладенчето сложете содата и погасете с оцета. Добавете солта, зехтина, ригана, чубрицата, розмарина и нарязаните на малки кубчета маслини.

С продуктите замесете меко, но нелепнещо тесто. Оставете да почине за 10-15 мин. на топло, покрито с прозрачно фолио. След това оформете малки питки и подредете в намазнена тава. Вариант е и да оформите една голяма содена питка.

С четка намажете питките с малко зехтин /около 1 с.л./. Направете разрези с нож, наподобяващи кръст и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин. Сервирайте, докато са още топли.

Уточнение: От това тесто излизат 9 броя малки питчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Пропуснала съм да напиша в рецептата соево мляко - 200 г. Соевото мляко може да се замини с хладка вода.
21.12.2018 13:17
1